Новий прем'єр Франції має корені з Одеси

Габріель Атталь прем'єр Франції Атталь має українське коріння

Вчора у Франції призначили нового прем'єр-міністра. Ним став 34-річний Габріель Атталь. Як з’ясувалося, новопризначений премʼєр-міністр Франції має предків, які проживали в Одесі. Про це повідомляє французьке видання  Le Monde.

Габріель Атталь має українське коріння: його мати, Марі де Курісс, походить з родини російських емігрантів-білогвардійців грецького походження, які проживали в Одесі. Крім того, мати Атталя з православної християнської родини. А батько нового очільника французького уряду Ів Атталь походив з єврейської родини, яка перебралася до Франції з Тунісу. 

"Мій батько сказав мені: "Можливо, ти православний, але все життя будеш відчувати себе євреєм, головним чином тому, що будеш страждати від антисемітизму через своє ім'я", — сказав де Курісс в одному зі своїх інтерв’ю.

Відносини Франції та України

Раніше “Коментарі” писали, що міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна вважає, що майбутнє сектору Гази мають вирішувати самі палестинці, а не Ізраїль, який нещодавно озвучив ініціативи щодо облаштування регіону після завершення війни. Про це Колонна заявила виданню CNN. 

Крім того, посол Франції в Україні Гаель Весьєр пояснив, що тепер його країна буде більш зосереджена на виготовленні зброї в Україні, ніж здійснювати закупівлі та пожертви українській армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю в France info.

Весьєр також відреагував на нещодавні масові атаки Росії по Україні. За словами французького посла такі агресивні дії РФ вкотре показують реальний стан речей: "хто є жертвою, а хто катом, хто агресор, а хто жертва".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися