На вулицях Одеси тисячі безпритульних тварин: як їм допомогти в морози

Небайдужість може врятувати життя безпритульної тварини

Достеменно не відомо скільки саме безпритульних тварин є в Одесі. Втім з 2007 по 2022 роки кількість собак що мешкають на вулицях, за даними мерії, зменшилась з 60 тисяч до 3,5 тис. Тим часом котів ще більше, до речі влада Одеси визнала їх частиною екосистеми міста. В патрульній поліції дали кілька порад як допомогти пухнастим друзям пережити люті морози.

Стрімко падаючі температури можуть стати справжнім випробуванням для беззахисних тварин. Піклуватись про них та не залишати їх без допомоги — це наш обов'язок. Ось кілька простих порад, які можуть врятувати життя безпритульних друзів у холодну пору.

  • Не виганяйте на вулицю: якщо ви помітили безпритульну тварину в своєму під'їзді, не виштовхуйте її на вулицю. У таких умовах її життя може бути під загрозою.

  • Зігрійте та захистіть: якщо ви зустріли тварину, яка виглядає переохолодженою, спробуйте її зігріти. Перенесіть у тепле приміщення, автомобіль, а потім обережно і повільно обгорніть у теплий сухий рушник чи ковдру.

  • Придбайте їжу та затишок: якщо поруч з вашим будинком мешкає безпритульна тварина, особливо якщо вона старенька, подумайте про те, як забезпечити їй тепло та їжу.

Нагадуємо, якщо ви свідки жорстокого поводження з тваринами — не зволікайте, негайно телефонуйте за номером 102. Ваша реакція може врятувати беззахисне життя.

Нагадаємо, справжня зима вже кілька днів в Одесі та області. Синоптики прогнозують, що найближчими днями слід очікувати мороз та бути обережними на дорогах, адже їх вкриє ожеледиця.  Детальний прогноз погоди в Одесі та області читайте в матеріалі.

Джерело: допоможуть врятувати життя безпритульної тварини


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися