Жахливі умови для проживання моряків: екіпаж судна VYSSOS звернувся до ITF

Судновласник затримує виплату заробітної плати та не забезпечує належні побутові умови для моряків

В Профспілці робітників морського транспорту України розповіли, що капітан балкера VYSSOS, звернувся до Інспектора ITF в Україні Наталії Єфріменко зі скаргою на те, що судновласник затримує виплату заробітної плати та не забезпечує належні побутові умови для екіпажу. Представники ПРМТУ проінспектували судно, щоб побачити все на власні очі. 

Виявилось, що моряки живуть в жахливих умовах. Камбуз та холодильники не працюють, можливості зберігати та готувати продукти немає. На судні відсутня можливість приготувати та навіть підігріти їжу; вода для побутових та гігієнічних потреб відсутня, а питна в бутильованому вигляді складається ще з попередньо зроблених запасів. 

Крім того, дев'ятеро членів екіпажу – єгиптяни, які не мають дозволу зійти на беріг через відсутність візи. 

Судновласник має суттєву заборгованість з виплати заробітної плати перед всім екіпажу, а також повинен виплатити морякам бонус за знаходження судна в зоні бойових дій.

“Інспектор ITF в Україні наразі підтримує комунікацію з капітаном судна, агентом та представником посольства Єгипту в Україні, сприячи розв'язанню питань з заборгованістю зарплат. Агент судна привіз невеликі обігрівачі, а також організував можливість для частини екіпажу сходити на берег та якийсь час перебувати в готелі для відпочинку”, - йдеться в повідомленні ПРМТУ.

Нагадаємо, що інспектор ITF в Україні та ПРМТУ отримали кілька скарг на власника судна ZUZANNA, що ходить під прапором Камеруну. Моряки скаржаться на невиплату заробітної плати та жахливі умови праці. Зазначається, що судно перебувало на одному з приватних терміналів в акваторії Ізмаїльського порту. Про це повідомляє Профспілка робітників морського транспорту України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися