В Одесі підприємиць вимагав хабар у військового: подробиці справи

За скоєне загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна

В Одесі поліцейські викрили приватного підприємця, який вимагав хабар з військовослужбовця за сприяння в оформленні інвалідності онкохворій матері. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці з’ясували, що генеральний директор одного із приватних підприємств вимагає 1000 доларів неправомірної вигоди від військовослужбовця Збройних Сил України. За вказану суму обіцяв посприяти в оформленні документів про інвалідність його онкохворій матері.

Правопорушник посилався на зв’язки з людьми, уповноваженими на видачу таких довідок, що давало б можливість звільнитися від військової служби у зв'язку із доглядом за матір’ю-інвалідом.


Поліцейські затримали чоловіка під час одержання ним неправомірної вигоди – 1000 доларів. Окрім суми хабаря, правоохоронці вилучили з автомобіля фігуранта 5 200 євро, 14 200 доларів та 1000 гривень, копії медичних документів громадян, пов’язаних зі списанням з військової служби, мобільний телефон та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

“Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру за фактом одержання особою неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди – ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, - йдеться в повідомленні поліції. 

“Коментарі” писали, що в результаті слідчої роботи в Одеській області була розкрита корупційна схема, в основі якої лежала вимога хабаря за "захист" виробника напівфабрикатів. Згідно з отриманою інформацією, головний спеціаліст одного з підрозділів Держспоживслужби в Одеській області вимагав 1000 доларів від підприємця, який мав намір розпочати виробництво напівфабрикатів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися