В Одеській області зростає захворюваність: які віруси циркулюють

Рівень госпіталізації в регіоні також зростає

Розглядаючи дані моніторингу захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), виявлено, що станом на останній тиждень сезонні коливання зберігаються. За попередній тиждень відзначається зростання загальної захворюваності на 4,2%, основну роль у якій відіграли дорослі зі збільшенням на 20%. Водночас серед дитячого населення відзначено зниження на 5,2%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Інтенсивний показник, включаючи COVID-19, складає 309,1 на 100 тисяч населення, що залишається нижче епідемічного порогу на 41,9%. Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип знову активізується, особливо серед дітей, з якими пов'язано 57,1% випадків захворюваності.

У розрізі адміністративних територій певне перевищення інтенсивного показника зафіксоване в окремих районах, зокрема, Одеському, Білгород-Дністровському та Роздільнянському. Інші райони, такі як Березівський, Болградський, Ізмаїльський та Подільський, продемонстрували показники нижчі за обласний середній.

Узагальнюючи дані щодо COVID-19, відзначається, що він становить 3,6% від загальної захворюваності на ГРВІ. Захворюваність на коронавірус серед дітей до 17 років зростає на 44,4%, в той час, як серед дорослого населення спостерігається зниження на 5,2%.

У цьому контексті важливо відзначити зростання госпіталізації хворих на COVID-19, яке становить 17% в порівнянні з минулим тижнем. Відзначено також два летальних випадки серед дорослих у віці 55 та 82 роки.

Зокрема, зафіксована одночасна циркуляція вірусів грипу А та інших вірусів не грипозної етіології. Щеплення проти грипу продовжується, охопивши вже 8183 особи, включаючи 6321 медичного персоналу.

Загальна ситуація в епідеміологічному вимірі залишається під контролем.

Нагадаємо, Одеській області зафіксовано два випадки кору, що за визначенням Міністерства Охорони Здоров'я України з 23 квітня 2019 року є ознакою спалаху цього захворювання. Зараз хворі діти отримують необхідний медичний догляд.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися