Автобуси вже не цікаві: що відбувається з пасажирськими перевезеннями в Одесі

Жителі Одеси стали менше їздити в громадських автобусах

Одеська область, як і завжди, вважається літньо-курортним регіоном. Приплив туристів тут рідшає хіба що в зимову пору року. Тому немає нічого дивного в тому, що згідно з інформацією обласного управління статистики за перші сім місяців 2021 нашому регіоні збільшилася кількість пасажирських перевезень.

Всього на Одещині пасажирами побувало 121,4 мільйони людей. Левова частка з них — 114,7 мільйонів осіб — саме в Одесі. Таким чином пасажирооборот обчислюється у фантастичних цифрах: 3955,8 млн пасажирів/кілометр — для області, 3786,1 млн пасажирів/кілометр  для міста.

При цьому слід зазначити, що послугами громадських автобусів і легальних таксі одесити почали користуватися набагато рідше. Якщо, наприклад, на території області кількість таких пасажирів зменшилася всього на 0,6 млн чоловік у порівнянні з минулим роком  зараз 28,1 млн, то в Одесі ситуація інакша.

Так, в порівнянні з 2020 роком пасажиропотік щодо громадських автобусів в місті знизився на 3,1%. Зараз ця цифра дорівнює 21,5 млн чоловік. Це означає, що одесити починають переходити на інші види транспорту або ходять пішки. У той же час проблема демонструє й інший бік: у інших населених пунктах області альтернативи "маршруткам" часто немає.

Цікаво, що збільшився приплив пасажирів в одеському електротранспорті. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ці показники зросли на 11,8%. Трамваї і тролейбуси обирає все більше жителів Одеси. Ймовірно, з підвищенням ціни на проїзд ситуація зміниться ще більше кардинально.

До слова, "Коментарі" повідомляли, коли і на скільки планують підняти вартість проїзду в маршрутних таксі Одеси. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися