Ракетний удар по Одесі: як забруднилось повітря в місті

Екоінспектори назвали суму шкоди природі внаслідок ракетної атаки по 16-поверхівці в Одесі

Зранку 30 грудня окупанти запустили по Одесі крилаті ракети. Ворог поцілив у житлові будинки мирних жителів. Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу підрахувала завдану шкоду природі. 

16 поверховий житловий будинок №24 на вулиці Середній постраждав внаслідок обстрілу, що спричинив серйозні матеріальні та екологічні наслідки.

Площа загоряння склала 400 квадратних метрів, а наслідком стало потрапляння 31,9 тонни вуглецю до атмосферного повітря. Інспектори з екології оцінили завдану шкоду у – 96,4 тисячі гривень. Ця сума вже увійде до єдиного реєстру збитків, враховуючи екологічні наслідки збройної агресії.

Більше про ракетний обстріл 

Загалом по півдню ворог випустив дев’ять ракет, шість з них вдалось збити силам оборони. Імовірно летіли Х-101/555/55 – одну з них знищили Миколаївщині і 5 на Одещині. Три ракети в Одесі влучили в житлові будинки. Приватний будинок зруйновано вщент, триповерховий багатоквартирний зазнав критичних руйнувань, там загинула одна людина, в одному з житлових комплексів ракета прошила багатоповерхівку, розірвавшись всередині, випаливши кілька поверхів, тут виявлено 2 загиблих.  

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися