Пішла з дому та залишилась на ночівлю у товариша: в Одесі знайшли зниклу дитину

Патрульні провели роз'яснювальну бесіду з мамою та донькою

Мало не щодня до поліції надходять виклики від схвильованих батьків, які прохають допомогти розшукати загублену дитину. І такі виклики надзвичайно емоційні та потребують негайного реагування. Про це повідомили в Патрульній поліції в Одеській області. 

Так учора пізно ввечері до патрульних звернулась мати неповнолітньої доньки, яка пішла з дому і не повернулась. Мобільний телефон дівчина залишила дома. Інспектори оперативно перевірили прилеглі території, проте дитини ніде не було. Патрульні вирішили перевірити адреси рідних та близьких, куди вона могла піти. На щастя, її вдалося знайти. Вона залишилась на ночівлю у товариша.

Інспектори провели роз'яснювальну бесіду з мамою та донькою, щодо недопущення подібних випадків у майбутньому й повідомили про подію працівників ювенальної превенції.

“Шановні батьки, підлітковий вік — найважчий для батьків і дітей, тому в цьому віці дитина особливо потребує батьківської підтримки. Приділяйте увагу дітям. Цікавтесь, де, з ким і як вони проводять свій час. Візьміть контакти та адреси друзів. А головне розмовляйте з дітьми”, - зазначили патрульні. 

А якщо у вас маленькі діти, то ось вам важливі поради:

- Покладіть у кишеню дитину записку з ім'ям та прізвищем, телефоном батьків та адресою, або вивчіть з дитиною ці прості й дуже важливі дані, вони можуть суттєво можуть полегшити пошуки.

- Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг.

- Якщо загубили дитину у торговому центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучний зв'язок допоможуть її розшукати.

- Навчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу, етикет тут недоречний.

- Покажіть людей, до яких можна звертатися за допомогою — це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.

- Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, що б їй не говорили й не обіцяли.

Джерело: https://od.npu.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися