На Одещині посилять допомогу постраждалим внаслідок російської агресії та переселенцям

В Одеській регіон прибув Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді

У рамках робочого візиту в Україну Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді спочатку приїхав на Одещину. 

В ході зустрічі з керівництвом Одеської обласної військової адміністрації було обговорено продовження та посилення допомоги УВКБ ООН людям, що постраждали внаслідок російських обстрілів на Одещині та ВПО, які знайшли свій прихисток у нашому регіоні. 

Зокрема йдеться про допомогу у відновленні пошкоджених помешкань одеситів та жителів області. Проблемними залишаються питання розміщення внутрішньо переміщених осіб. Тож обговорили питання щодо ремонту приміщень, які надалі будуть використовуватися як тимчасове житло для переселенців.

“Ми дуже вдячні за допомогу, яку Одещина отримує від УВКБ ООН. Це, зокрема і надання генераторів для критичної інфраструктури, постійна підтримка переселенців у регіоні, допомога екстреним службам Одещини, ремонтування приміщень задля розміщення ВПО, допомога постраждалим. Будемо посилювати нашу співпрацю”, - заявив заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов.

Під час візиту Філіппо Гранді також відвідав Спасо-Преображенський собор, куди влучила російська ракета та поспілкувався із людьми, домівки яких постраждали внаслідок російської атаки 29 грудня.

“Життя цивільного населення вашого регіону та цивільна інфраструктура повинні бути захищені, збережені, а ті, що зруйновані, – відновлені відповідно до міжнародного гуманітарного права”, - наголосив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

“Коментарі” писали, що заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кропива провів зустріч із Генеральним консулом Грецької Республіки в Одесі Дімітріосом Дохтсісом. Про це повідомили в Одеській ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися