Зеленський нагородив комунальника з Одеси: за що саме

Комунальник рятував дітей під час ворожого обстрілу Одеси

Одесит Валерій Лукашов визнаний героєм та отримав відзнаку від самого президента України Володимира Зеленського. Йому була вручена медаль "За врятоване життя" за надзвичайно важливий вчинок у день, коли на вулиці Картамишевській стався вибух російської ракети, що загрожував життю безлічі людей. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Вже понад 10 років Валерій Лукашов відзначається своєю професіональністю як слюсар-сантехнік 3-го розряду на виробничій дільниці №3 ЖКС "Хмельницький" на вулиці Середній.

29 грудня 2023 року, він, як перший на місці подій, виявився біля триповерхового будинку, який потрапив під обстріл російської ракети на вулиці Картамишевській. Ризикуючи своїм життям, Валерій почав евакуювати дітей, яких батьки передавали йому через вікна, допомагаючи їм уникнути небезпеки. Пізніше він приєднався до рятувальників і взяв участь у розблокуванні виходу для евакуації людей з підвалу будинку.

Обстріли Одеської області

Нагадаємо, 29 грудня внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися