Компанія, пов’язана з Русланом Тарпаном, освоїла понад 50 млн грн з бюджету Одеської ОВА: чи знає про це Олег Кіпер

В Одеській ОВА не коментують ситуація навколо компанії "Укрспецпроект"

За даними системи "Прозорро", минулого року компанія "Укрспецпроект" освоїла понад 53 млн грн з бюджету Одеської ОВА. Це і будівництво амбулаторії, і ремонт укриття. Однак, вищевказану організацію журналісти пов'язують із втікачем-депутатом Одеської міськради Русланом Тарпаном, який перебуває в міжнародному розшуку.

Крім того, компанія також фігурує в кримінальних проводжання щодо розкрадання коштів під час реконструкції Будинку Русова, а службові особи  "Укрспецпроекту" є підозрюваними особами у справі.

Однак, це не завадило Одеській ОВА допустити компанію до участі в закупівлях. Зокрема, торік департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА замовив у "Укрспецпроект" будівництво амбулаторії в селі Йосипівка за понад 31 млн грн. 

Пізніше, цей самий Департамент ОВА ще замовив у компанії капітальний ремонт укриття в “Одеській спеціальній школі №91” за 22 241 750,56 грн. Наголосимо, що  "Укрспецпроект" був єдиним учасником під час аукціону.

 

І поки компанія продовжує вигравати тендери, доля Будинку Русова залишається невизначеною. Адже після махінацій з правом власності контроль над будівлею перейшов до іншої компанії Руслана Тарпана - "Реставратор-21". Наразі Одеська мерія докладає усіх зусиль, щоб повернути майно у власність громади. 

Нагадаємо, що проти Руслана Тарпана відкрито декілька кримінальних проваджень. Зокрема щодо за розкрадання понад 300 млн дол. на будівництві "Глибоководного випуску" в Одесі. 

З 2022 року бізнесмена з Одеси розшукує Інтерпол. Ба більше, його також внесли до бази "Миротворець", адже свого часу Тарпан мав спільний бізнес з росіянами.

В Одеській ОВА не коментують ситуація навколо компанії "Укрспецпроект" та її причетності до скандального відомого бізнесмена. Зазначимо, що компанія повернулась на “одеський ринок” тільки після призначення керівником ОВА Олега Кіпера. Раніше її не допускали до участі в державних закупівлях



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ystas

24 січня 2024, 01:36

"прилагает все усилия, чтобы вернуть имущество" - очень смешная формулировка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися