Зелена енергія: скільки сонячних та вітрових станцій на Одещині

Підсумки підключення зеленої генерації в одеській області за минулий рік

Протягом минулого року ДТЕК Одеські електромережі успішно підключили до енергосистеми 306 нових об’єктів відновлювальної енергетики. Ці сонячні та вітрові електростанції додали 67 МВт до загальної потужності, покращуючи енергетичну систему та сприяючи її децентралізації в Україні. Про це повідомляють ДТЕК Одеські електромережі. 

Після російських атак на енергосистему країни у 2022-2023 роках, значущість невеликих автономних об’єктів генерації енергії зросла. Збільшення кількості сонячних та вітрових електростанцій сприятиме енергонезалежності та підвищить стійкість української енергосистеми в цілому.

Згідно з урядовим планом трансформації української енергетики, до 2050 року потужність "зеленої" генерації має значно зрости. Протягом поточного року ми під’єднали до мережі 306 сонячних електростанцій. Попри війну і зосередження зусиль на відновленні зруйнованого ворогом, ми продовжуємо наші проєкти розвитку мереж, що дозволяє підключати та використовувати нові об'єкти відновлювальної енергетики, — генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор’єв.

Наразі в Одеській області до мережі під'єднані вже 2724 об'єкти відновлювальної енергетики з загальною потужністю 556,4 МВт. Кожен такий об'єкт відіграє ключову роль у зміцненні стійкості енергосистеми країни.

Зазначимо, 2023 рік не став виключенням для зеленої енергетики, що протягом останнього десятиріччя стрімко набула популярності по всьому світу. Сонячні панелі, вітряки, біопаливо – все це стало звичним явищем і в Україні. Але чи збережеться ця тенденція у наступному році й наскільки зміниться ціна відновлювальної енергії? Читайте в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися