На завантаження в портах Великої Одеси стоїть понад 36 суден: скільки вже експортовано продукції

У грудні логістика портів Великої Одеси була найкращою за час повномасштабного вторгнення

У грудні 2023 року логістика через порти Великої Одеси була однією з найкращих за період повномасштабного вторгнення. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

“Логістика через порти Великої Одеси за грудень місяць була однією з найкращих за період повномасштабного вторгнення – 4,8 млн тонн зернових. В сукупності за грудень вдалося експортувати більш як 6 млн тонн. Тому, скажімо, якби Чорне море не працювало, то наслідки через блокування  перетинів між польським та Українським кордонами були ще більшими”, – пояснив Денис Марчук.

Водночас, за його словами, за 20 днів січня цього року Чорним морем експортовано понад два мільйони тонн продукції, і показники говорять про подальший потенціал.

“На завантаження сьогодні стоїть понад 36 кораблів, власне для вивантаження, в тому числі, аграрної продукції. І з точки зору безпеки, яку гарантують Збройні сили України нам вдається залучати міжнародні компанії для того, щоб заходити на портову інфораструктуру України, в одеські порти, і відповідно збільшувати експортний потенціал зернових, олійних культур”, – додав Денис Марчук

Нагадаємо, що Укргазбанк вступив у партнерство з урядом Великої Британії та провідними міжнародними страховими компаніями, щоб впровадити інноваційний підхід до страхування суден, які перетинають український морський коридор у Чорному морі. Цей новаторський механізм, розроблений спільно зі страховим брокером Marsh, що є частиною компанії Olyver Vyman, має на меті полегшити доступ до морського транспорту для різних експортерів, не обмежуючись лише аграрними галузями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися