Понад 10 тисяч моряків скористалися послугами на порталі Дія

Запуск послуг для моряків на порталі Дія дозволив повністю перезавантажити сферу

Понад 10 тисяч моряків скористалися послугою прозорого дипломування та отримали більше 11 300 кваліфікаційних документів. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Раніше реєстрами моряків завідували треті особи, які брали хабарі, а послуги надавали неякісно. Заробляли на цьому до $150 млн на рік. Отримати дипломи було складно, довго й корумповано.

Минулого року міністрество змінило підхід до отримання кваліфікаційних документів моряків. Підтвердити чи підвищити звання можна онлайн із будь-якої точки світу. Навіть ті моряки, які зараз працюють на судні за кордоном, можуть користуватися сервісом. 

Для цього треба подати заяву на порталі Дія, підписати її електронним підписом, зачекати результатів розгляду та отримати диплом чи свідоцтво фахівця. Також на порталі Дія моряки можуть записатися на кваліфікаційний іспит та обрати, де хочуть його скласти, — в Україні чи за кордоном. 

Крім того, фахівці зазначили, що зараз в розробці перебуває Послужна книжка моряка зі зручним способом оплати та доставки.

“Електронні послуги для моряків на порталі Дія та приведення стандартів дипломування моряків до міжнародних вимог реалізують Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Адміністрація судноплавства у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах”, - йдеться в повідомленні відомства. 

“Коментарі” писали, що з 1 січня 2024 року українська Адміністрація судноплавства оголосила про зміни у вартості своїх послуг. Ці зміни стосуються ряду послуг, вартість яких пов'язана із розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 3028 гривень станом на 1 січня 2024 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися