В Одесі з маршруту №7 зняли багатосекційні трамваї: в чому причина

Час появи довгомірів на маршруті поки що не відомий

Міська рада Одеси призначила КП "Одесміськелектротранс" відповідальним за проведення проєктування та капітального ремонту трамвайної колії на узвозі Маринеска. У зв'язку із зсувами від навантажень, багатосекційні трамваї не курсуватимуть узвозом. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Узвіз Маринеска нещодавно був капітально відремонтований. Все було зроблено якісно в розрахунку на мирний час. Під час повномасштабної війни були зафіксовані зсуви ґрунту та просідання ділянки дороги. Експерти називають сукупність причин, – зазначив Геннадій Труханов. 

Внаслідок військових дій узвіз Маринеска взяв на себе транспортний потік, зокрема, великовантажний та негабаритний транспорт, поки вулиця Приморська була закрита для руху. Схил також регулярно піддається струсам від ракетних ударів, і експерти вважають, що це може бути пов'язано з нестійкістю штучного утворення схилу.

Геннадій Труханов повідомив, що наразі проводяться заходи для зупинення зсуву ґрунтів, включаючи будівництво підпірної стіни за участю будівельної компанії. З метою зменшення навантаження на схил тимчасово припинено рух багатосекційних трамваїв №7. Вони повернуться після стабілізації схилу та завершення ремонту узвозу Маринеска.

Що відомо про маршрут "Північ-Південь"

Проєкт "Північ-Південь" в Одесі розпочався у 2016 році і протягом цього часу вже було проведено оновлення трамвайного полотна на Преображенській, Тираспольській площі, Софіївській вулиці та на узвозі Маринеска. Міська влада очікувала на постачання нових вагонів - 16 багатосекційних та 21 односекційний, які були придбані за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

У 2020 році розпочався капітальний ремонт узвозу Маринеска, на який було виділено 65 мільйонів гривень з бюджету міста. Виконавцем цих робіт стала місцева скандальна компанія "Ростдорстрой".

10 вересня 2022 року було оголошено про запуск оновленого трамвайного маршруту "Північ-Південь", який об'єднав житлові масиви Котовського та Київського районів. Загальна довжина маршруту становить 36 кілометрів, а для подолання цієї відстані потрібно 2 години і 20 хвилин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися