Повторила те, що бачила в Інтернеті: подробиці справи щодо дівчинки, яка знущалася над собакою в Одеській області

Собаку на прізвисько Бек з родини вилучили та передали до притулку

Правоохоронці застосують заходи виховного характеру до дівчинки з Подільського району Одещини, яка лезом різала свого собаку, а потім виклала це в інтернет. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Нагадаємо, що вчора поліцейські виявили в інтернет-мережі відео, на якому дівчинка лезом наносила тварині поранення, спричинивши кровотечу. 

Оперативно правоохоронці встановили, що на відео жителька Подільського району. За місцем її мешкання виявили й тварину. Наразі на вигляд собака здорова. Проте охоронці порядку все ж таки забрали пухнастика та передали ветеринарам на обстеження. Далі тварину передадуть до притулку. 

Мати дівчинки пояснила, що ніколи не помічала за донькою жорстокості. Вони приютили двох собак та доглядали за ними. Сама ж дівчина щодо свого вчинку сказала: повторила дії, які побачила в Інтернеті.

В поліції також зазначили, що неповнолітня виховується у повній родині, яка раніше не потрапляла у поле зору правоохоронців і характеризується за місцем мешкання позитивно.

“Правоохоронці з’ясували, що собаці, якого родина свого часу взяла з вулиці, юна власниця спричинила тілесні ушкодження два роки тому. Свої дії вона зняла на телефон і опублікувала у закритому телеграм-каналі. По відкритих соціальних мережах відео почало "гуляти" тільки зараз. На той час дівчині було 12 років, тобто вона не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність за скоєний злочин. Відтак поліцейські клопотатимуть у суді щодо застосування відносно неї заходів виховного характеру”, - розповів начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.


Нагадаємо, в Одесі поліцейські повідомили місцевому чоловіку про підозру у жорстокому поводженні з твариною. Такі дії можуть призвести до трьох років позбавлення волі. У нетверезому стані зловмисник без причини вдарив ногою безпритульного цуценя, з такою силою, що тваринка "відлетіла" на кілька метрів. Після цього цуценя важко травмувалося, отримавши перелом кісток передпліччя правої передньої кінцівки та забій черевної порожнини. Чоловік, спостерігаючи за стражданнями тварини, просто пішов геть.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися