На Одещині зафіксували спалах ротавірусу: скільки дітей захворіло

Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад

На минулому тижні до Міської дитячої клінічної лікарні госпіталізовано 5 дітей з попереднім діагнозом “Гострий гастроентероколіт”. При лабораторному обстеженні виявлено ротавірус. Всі хворі діти відвідували один дитячий дошкільний заклад. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

“З метою встановлення джерела та факторів передачі проведено обстеження контактних осіб, відібрано проби харчових продуктів, води, змивів для проведення лабораторних досліджень”,- йдеться в повідомленні центру. 

Станом на сьогодні нових випадків не зареєстровано. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Нагадуємо, торік в Одеській області зареєстровано 4 спалахи гострих кишкових інфекцій. Спалахи реєструвались у навчально-виховних закладах та у побуті. Під час спалахів постраждало 29 осіб, з них 28 дітей. У вогнищах проведено повний комплекс протиепідемічних заходів з лабораторним контролем.

Ротавірусна інфекція — одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є ротавірус людини. Здебільшого виникає в холодну пору року, переважно з листопада до квітня. Ротавірус є найбільш поширеною причиною діареї в дітей віком від 6 місяців до 4–5 років у всьому світі.

“Коментарі” писали, що протягом останнього місяця в Одесі лікарі зафіксували 4 лабораторно підтверджених випадків кору серед дітей, які не були щеплені. Зазначимо, що випадки реєструвались в різних родинах і розцінюються як спалахи. Летальних випадків не зафіксовано. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися