В Одесі збільшено суму допомоги для поховання захисників України

На кладовищі для захисників України встановлюються пам'ятники виключно затвердженого зразка

На одному з кладовищ Одеси виділено окрему ділянку для поховання та вшанування загиблих захисників України. При сприятливих погодних умовах планується продовжити встановлення надгробків, а на вибраній ділянці кладовища вони будуть встановлені виключно затвердженого зразка. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Раніше прийнято рішення про затвердження двох типів надгробків на цьому кладовищі, а за останній рік вже встановлено 29 таких пам'ятників.

Останнім часом Виконком ухвалив новий Порядок надання адресної одноразової матеріальної допомоги родинам загиблих військовослужбовців для спорудження надгробків та облаштування місць поховань. Сума допомоги була збільшена з 55 тис. до 65 тис. гривень, щоб забезпечити гідне вшанування пам'яті.

Нашим моральним обов'язком є гідне вшанування пам'яті загиблих захисників, які віддали своє життя за наше майбутнє, – зазначила заступниця міського голови Світлана Бедрега. 

Центральним елементом ділянки кладовища для захисників є Козацький хрест, де проводять церемонії вшанування загиблих бійців.

Згідно з новими правилами, сім'ї загиблих мають можливість виготовити надгробок за затвердженим зразком і встановити його на будь-якому іншому кладовищі Одеси за своїм бажанням.

Зазначимо, в Одесі офіційно працюють два кладовища – Західне та Північне. В інших кладовищах міста здійснюють заховання тільки якщо місце там було придбано ще заздалегідь.  “Коментарі” дізнались скільки коштує поховання в Одесі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися