З російского полону повернулися захисники острова Зміїний: подробиці

В Україну з російського полону повернулися 207 військових

Сьогодні, 31 січня, президент України повідомив, що додому з російського полону повернулися 207 українських воїнів. Серед врятованих військовослужбовців цього разу 95 представників Збройних Сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції України.

"Україна повернула 207 людей, як це і сказав президент. Не знаємо, чому Росія називає цифру 195. Серед 207 повернутих усі військові, цивільних немає", - зазначили там. 

Зокрема на Одещину повернулися також захисники острова Зміїний. Один з них — житель Вилкового Олег Чернишов, повідомили в спільноті "Захисники Зміїного. Чоловік перебував в полоні майже два роки.

Мати захисника підтвердила цю інформацію одному з місцевих ЗМІ.. Чоловік подзвонив додому одразу після обміну.

“Він сказав: "Слава Україні! Мамо, я в Україні, нарешті я в Україні". Це все, що він сказав, тому що розмовляв з чужого телефону і не міг довго говорити. Я сказала: "Героям Слава, нарешті ми тебе вибороли", — розповіла жінка.

Крім того, в Одеській обласній адміністрації розповіли, що Україна повернула додому – 8 прикордонників з Одещини. Про це повідомив. очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

“Наші неймовірно сильні бійці нарешті вдома”, – написав начальник ОВА.

Раніше “Коментарі” писали, що з російського полону повернулися понад 200 українських воїнів і цивільних. Серед них представників Збройних Сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі. Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися