В Одеській області дозволили вирощувати молюсків та креветок: де саме

Частину лиману на Одещині віддадуть в оренду для вирощування мідій та креветок

На Одещині акваторію Сухого лиману віддадуть в оренду для вирощування молюсків та креветок. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Вперше в Україні підприємцям дозволили займатися марикультурою на умовах оренди в Одеській області. 

За словами заступника Міністра агрополітики Віталія Головні, марикультура —  перспективний напрямок розвитку для української економіки. Він дасть можливість постачати на внутрішній ринок якісні, корисні і доступні за ціною морепродукти.

“Нам треба розвивати морську аквакультуру. У цьому ми опираємось на досвід країн, які є лідерами, наприклад, Норвегія та Чилі. В розпорядженні чітко визначені координати для ведення бізнесу у Сухому лимані. І ми пропонуємо підприємцям взяти участь в електронних торгах на право оренди акваторією”, - зазначив  Віталій Головня. 

Зазначається, що  договір про оренду укладудть на 7 років. Такий термін зумовлено тим, що прибуток від реалізації продукції може бути отримано на третій рік діяльності. Також підприємцю необхідно провести підготовчі роботи для початку виробництва, яке здійснюватиметься шляхом розміщення технологічних пристроїв – плавучих садків, колекторів для молюсків тощо.

Нагадаємо, що на озері Катлабух, що на Одещині, поліцейські під час патрулювання викрили браконьєра. Чоловік встиг виловити риби на понад 120 тисяч гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. У правопорушника вилучили три сітки загальною довжиною 150 метрів, десять ятерів та 70 кг виловлених біоресурсів, серед яких раки та риба білий амур, карась, лящ, короп, товстолоб, судак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися