Одеський дитсадок, пошкоджений ракетним ударом, знову прийматиме дітей

Діти з вадами зору отримають відновлений садок після ракетного удару в Одесі

Під час літнього масованого ракетного удару в центрі Одеси постраждав дитсадок для дітей із вадами зору. Однак місто розпочало протиаварійні роботи, спрямовані на відновлення зруйнованого будинку, щоб знову забезпечити безпечне місце для маленьких відвідувачів. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Особняк Манук-Бея, побудований у першій половині XIX століття, відзначається як пам'ятка архітектури та розташований на території об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Мер Одеси, Геннадій Труханов, повідомив, що частина протиаварійних заходів вже завершена завдяки коштам міжнародних організацій. Було законсервовано ділянки обвалення штукатурки та зменшено навантаження на балки перекриття. Міська влада також виділила кошти для відновлення вікон і дверей.

Проте експертиза виявила серйозні пошкодження конструкції пам'ятки архітектури, зробивши дитячий садок небезпечним для відвідування. Наразі триває розробка проєктної документації перед початком ремонтно-реставраційних робіт.

Цей садок мав попит. І ми зробимо все можливе, щоб експлуатація будівлі була безпечною і діти сюди повернулися, – сказав міський голова.


Обстріли Одеської області

В ніч на 20 січня окупанти вчергове запустили по півдню ударні дрони типу "Shahed-131/136". Вони були спрямовані по Миколаївській та Одеській областях. Два безпілотники-камікадзе були збиті силами протиповітряної оборони у небі над Одещиною та Миколаївщиною. Варто відзначити, що завдяки вчасній реакції українських військових, ця атака не призвела до постраждалих серед мирного населення, а також уникнуто влучань.

В ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.

Прокурори розпочали досудове розслідування у справі, пов'язаній з ракетним ударом, який стався на території сільгосппідприємства в Білгород-Дністровському районі Одеської області. Спеціалісти визначили цей інцидент як порушення законів та звичаїв війни, і розпочали проведення докладного слідства згідно з частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися