В Одеській області швидко зростає захворюваність на грип та ГРВІ

Епідеміологічна ситуація в Одеській області

Протягом останнього тижня в Одеській області спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Інтенсивність цих захворювань, у тому числі й COVID-19, перевищує епідемічний поріг на 11%.  Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Загалом рівень захворюваності зріс на 35,3%, з особливим підвищенням серед дітей (42,4%) та дорослих (21,7%). Понад 70% хворих — це діти, переважно у віці від раннього дитинства до 14 років. Госпіталізація збільшилась на 64,5%, зокрема серед дітей, де вона становить до 75%.

Хоча захворюваність на COVID-19 залишається на низькому рівні (1,5%), вона зросла на 17,5%, зокрема серед дорослих та дітей — в 1,7 раза. Попри те, що дорослі становлять більшість випадків COVID-19, госпіталізація серед них зменшилась в 1,7 раза.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції зменшилась на 22,5%, залишаючись стабільною серед дітей, особливо серед тих, що належать до вікових груп 1-4 роки та 5-9 років.

Станом на 6 лютого в Одеській області зафіксовано 4 підозри на спалах кору. Всі діти перебувають під постійним наглядом медичного персоналу. Важливо пам'ятати, що єдиним ефективним захистом від кору є вакцинація.

“Коментарі” писали, що протягом останнього місяця в Одесі лікарі зафіксували 4 лабораторно підтверджених випадків кору серед дітей, які не були щеплені. Зазначимо, що випадки реєструвались в різних родинах і розцінюються як спалахи. Летальних випадків не зафіксовано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

7 лютого 2024, 08:31

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Ермаков

6 лютого 2024, 17:50

Должна быть ответственность врачей и министра здравоохранения за эпидемическую ситуацию, а не только за распределение денег.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися