На Одещині протягом минулого місяця завдали шкоди рибному господарству на майже 2 млн грн

Інспектори патруля передали до суду 54 справи

Одеський рибоохоронний патруль опублікував результати роботи за січень поточного року. Так, інспектори патруля зафіксували 65 порушень:

- 31 за ст. 85 ч.4 КУпАП (грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову);

- 22 за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу);

- 4 за ст. 85 ч.3 КУпАП (порушення Правил рибальства);

- 1 за ст. 85 ч.1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу).

Крім того, було складено 7 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Понад 50 справ було передано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Всього протягом місяця вилучено 560,7 кг водних біоресурсів, більш ніж 148 кг з яких за незаконне придбання чи збут. 53,5 кг за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений. Також було виявлено 92 од. заборонених знарядь лову (сумарна довжина яких майже 2,4 км). 34 знаряддя лову за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений загальною довжиною 840 м. Затримано три транспортні засоби.

Загальні збитки, завдані рибному господарству, становлять 1 986 368 грн.

“Одеський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої обов'язки в умовах воєнного стану. Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства”, - йдеться в повідомленні патруля. 

Нагадаємо, що на озері Катлабух, що на Одещині, поліцейські під час патрулювання викрили браконьєра. Чоловік встиг виловити риби на понад 120 тисяч гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися