В Одеській області рейдери привласнили квартири на понад 40 млн грн

БЕБ на Одещині повернуло іноземцям майно на 29 млн грн, захоплене рейдерами

На Одещині учасники злочинної організації заволоділи нерухомістю іноземної компанії на 41 млн грн. Так, організатор незаконної схеми — 58-річний мешканець Київщини. Чоловік знайшов собі спільників. Пособник — засновник юридичної фірми — відповідав за забезпечення учасників угруповання від викриття їхніх протиправних дій. Останній долучив до афери двох директорів підконтрольних підприємств, що спеціалізувалися на операціях з нерухомістю. Вони надавали особисті дані для виготовлення підроблених довіреностей, на підставі яких фігуранти перереєстровували право власності та надалі продавали добросовісним покупцям.

Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Ділки у такий незаконний спосіб привласнили чотири одеські квартири та будинок у Києві, які належали кіпрській компанії. Сума збитків 41 млн грн. На даний час потерпілій стороні вже відшкодовано понад 29 млн грн.

“Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти стосовно чотирьох фігурантів скеровані до суду. Обвинуваченим загрожує до 12 років увʼязнення. Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ, розташованого в Одеській області, процесуальне керівництво – Одеська обласна прокуратура”, - йдеться в повідомленні поліції. 

Нагадаємо, що прокурори завершили слідство та направили до суду обвинувальний акт щодо керівника підприємства-підрядника. Обвинувачення стосується фактів привласнення бюджетних коштів та службового підроблення в процесі ремонту шкільного укриття у Пересипському районі Одеси. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися