В Одеській області підлітки вкрали дитячі іграшки з магазину: деталі

Два обвинувальні акти та адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду

На Одещині правоохоронці викрили чоловіка та трьох дітей, які скоїли крадіжки. Чоловік намагався вкрасти гроші знайомої, а молодики на ринку обкрадали магазини. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

До поліцейських звернулась жінка, яка повідомила, що після того, як в неї гостювала знайома подружня пара, з її будинку зникли гроші. Поліцейські встановили, що під час вживання алкогольних напоїв у потерпілої вдома, остання вирішила похвалитися гостям своїми заощадженнями. Жінка дістала з-під ковдри на ліжку 3,8 тис. євро, показала знайомим та поклала назад під ковдру. В ході застілля між жінками виникла сварка, а чоловік, користуючись нагодою, привласнив собі 1 890 євро.

В іншій ОТГ діти вирішили підзаробити. Хлопці 11, 12 та 16 років обкрадали магазини на місцевому ринку. Вночі вони зламали ланцюг з навісним замком на воротах ринку, проникли до магазину дитячих товарів, звідки викрали 3,6 тис. гривень та дві іграшки. Наступного дня правопорушники повернулися та викрали дитячий товар на загальну суму понад 5,5 тис. гривень. Цього юнакам виявилося недостатньо, і вони проникли ще й до торговельного павільйону з тютюновими виробами. Почали складати цигарки до пакета, але охоронці помітили їх і викликали поліцію.

“Зібравши достатньо доказів, чоловіку слідчі висунули обвинувачення у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, скоєній в умовах воєнного стану, а 16-річному хлопцю – у крадіжці. Зазначимо, що двоє малолітніх дітей ще не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Тому поліцейські склали відносно їхніх батьків адміністративні матеріали”, - йдеться в повідомленні поліції. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися