Рейтинг міст України: на якому місці Одеса за якістю життя

Всього аналітики досліджували якість життя в 24 містах країни

В Україні з'явився свіжий рейтинг міст України щодо якості життя. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "НВ", Одеса змогла зайняти лише 14 місце.

Аналізом рівня життя українців в різних населених пунктах країни займалися представники Міжнародного республіканського інституту (МРІ). Рейтинг складався завдяки опитуванню жителів українських міст в травні-червні 2021 року.

Всього оцінювалися 22 різні послуги: якість доріг, тротуарів, наявність парків, реагування поліцейських тощо. Найвищою оцінкою, яку могло отримати місто, була п'ятірка.

Очолила список Вінниця, набравши 3,56 балів. На другому місці опинився Луцьк (3,33), "бронза" — у Івано-Франківська (3,31).

Також в десятку увійшли Чернігів (3,29), Хмельницький (3,29), Маріуполь (3,25), Харків (3,24), Тернопіль (3,18), Черкаси (3,14) та Львів (3, 12).

Одеса з показником у 2,97 змогла завоювати 14 місце. Її найближчими "сусідами" по рейтингу стали Ужгород (3,00) і Житомир (2,97).

picture

Цікаво, що нижче Одеси виявилася навіть українська столиця: Києву за різними показниками вдалося набрати лише 2,95 балів. Замикає рейтинг міст з кращим рівнем життя Херсон — 2,75 балів.

Одесі дістався найвищий бал за стан публічних парків і скверів (3,7), а найнижчий — за паркування (2,2). Також досить непогано було оцінено збір сміття (3,3) і транспортна інфраструктура міста (3,1).

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, на якому місці опинилася Одеса згідно індексу конкурентоспроможності. Деталі — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися