В Одесі жінка продавала алкоголь неповнолітнім: яке покарання на неї чекає

В Одесі поліцейські провели профілактичні рейди торговими закладами

Правоохоронці в Одесі викрили продавчиню, яка продала неповнолітній дівчині алкогольні напої. Попри те, що підліток виглядає значно молодше своїх років, жінка не попросила у неї документи, а одразу віддала товар. 

“Відносно продавчині поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) КУпАП. Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу від 6,8 до 13,6 тисяч гривень”, - йдеться в повідомленні. 

Саме тому, правоохоронці провели профілактичні заходи з власниками та працівниками торгових закладів, звернулись до них з проханням бути уважними, коли юні громадяни приходять до них по спиртне чи цигарки.

“Ми нагадуємо представникам торгівлі, що за продаж алкоголю і тютюнових виробів неповнолітнім передбачена адміністративна відповідальність. А молоді зауважуємо, що прочитання книги, зайняття спортом або прогулянка на свіжому повітрі принесе їм користь і задоволення, а не алкоголь та сигарети”, - говорить начальник сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Лариса Ільницька.

Нагадаємо, що слідчі Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області вжили заходів, щоб встановити винних у трагедії, що спричинила смерть восьми осіб та госпіталізацію ще чотирьох. За результатами розслідування виявлено двох осіб, які займалися незаконним виробництвом та збутом алкогольних напоїв, що містили отруйну речовину — метанол. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися