На Одещині розпочинається нерестова заборона на вилов щуки: коли

З 15 лютого розпочинається нерестова заборона на вилов щуки

На Одещині з 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки. Обмеження діятимуть до 31 березня. Про це повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України.

Зазначимо, що з 15 лютого до 31 березня, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту.

“Щука – бажаний улов для багатьох рибалок-любителів. Та невдовзі рибалкам доведеться зробити перерву, необхідну для успішного відновлення популяцій цього цінного виду прісноводних хижаків”, - йдеться в повідомленні. 

З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності, оскільки безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців.

Щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами більшості інших видів.

Нагадаємо, що черговий рейд на озері Ялпуг викрив порушників зі збитками державі майже на 365 тис. грн. Так, вранці 11 лютого інспектори Одеського рибоохоронного патруля разом з прикордонниками зупинили двох браконьєрів, що на дерев’яному човні ловили рибу за допомогою електровудки. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися