В Одесі ВПО можуть отримати сертифікат від "Аврори" на 1600 гривень: як це зробити

Люди отримуватимуть сертифікати у режимі "живої черги"

У Гуманітарному волонтерському центрі Гостинна Хата з 13 лютого розпочалась видача сертифікатів для магазинів "Аврора" на суму 1600 гривень. Скористатись ним можна буде до березня. Про це повідомляє Гостинна Хата.

Для отримання сертифіката діють такі умови:

  • Родини з дітьми до 7 років;

  • Люди віком 65+.

Важливо зауважити, що ви можете використовувати сертифікат не обов'язково за один раз; його можна розділити на декілька операцій. Але обов'язково врахуйте, що термін дії сертифіката закінчується 1 березня 2024 року!

Для отримання сертифіката необхідно мати з собою ксерокопії документів:

Для родин із дитиною:

  • Паспорт, ІНН та ВПО мами і дитини, а також свідоцтво про народження дитини. Усі ксерокопії подаються у файлі.

Зверніть увагу, що допомогу може отримати лише мама дитини.

Для людей віком 65+:

  • Паспорт, ІНН, ВПО та пенсійне посвідчення. Усі ксерокопії подаються у файлі.

Довідка ВПО повинна бути отримана з ЦНАП, а не просто роздрукована з додатку Дія. 

Без файлів документи не приймаємо. Прохідна дата не обов’язкова! Буде працювати окремий оператор, тому талон брати не потрібно, жива черга, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, мерія відповідно до останньої постанови Кабінету Міністрів України, оголосила перелік місць для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в межах міста. Згідно з офіційним повідомленням від міської влади, українці, які потрапили до категорії ВПО, тепер мають можливість користуватися житловими приміщеннями у трьох конкретно визначених місцях

Зазначимо, починаючи з 1 серпня 2023 року, існують нові умови призначення та продовження виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, які змушені були залишити території, де тривають бойові дії або які тимчасово окуповані Російською Федерацією. Згідно з новими правилами, виплата допомоги продовжується автоматично на один шестимісячний період для тих, хто вже має право на її отримання. Однак існують обмеження, які можуть призвести до припинення виплати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наталя

19 лютого 2024, 21:19

Кількість загальна таких сертифікатів - всього 1400. Пенсіонери записуються в чергу з 5 ранку. Мами з дітьми - з 8 ранку. Це якесь знущання! Краще б лотерею організували...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися