В Одеському зоопарку допомагають рідкісним видам птахів: деталі

В Одеському зоопарку створені умови для розмноження рідкісних птахів

Кожної весни небайдужі люди приносять “на виховання” до Одеського зоопарку багато пухових пташенят хижих птахів. За час війни таких вихованців було більше, ніж зазвичай. Пташенята потребують ретельного догляду та лікування. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

В Одеському зоопарку є спеціаліст - завідувач Центру розведення хижих птахів та сов Віктор Пілюга, який і займається допомогою цим птахам. Порятунку різних видів птахів фахівець присвятив понад 50 років свого життя.

Завдяки роботі Віктора Пілюги в Одеському зоопарку протягом 20 років утримують та успішно вирощують потомство рідкісного птаха - пугача. Представникам цього виду в зоопарку створені умови для розмноження. Також молодих птахів перед випусканням в дику природу навчають полюванню.

З 2010 року Одеський зоопарк розпочав програму реінтродукції пугачів у північно-західному Причорномор'ї. А з 2019 року зоопарк спільно з природоохоронною організацією Rewilding Ukraine почав випускати пугачів у дельті Дунаю - регіоні колишнього проживання виду.

Спеціалісти в галузі орнітології – рідкісна професія. Світ потребує таких фахівців. Адже саме вони допомагають зберегти рідкісні види птахів, які роблять нашу планету яскравішою та красивішою.

Нагадаємо, що в Одеському зоопарку планують побудувати новий експозиційний об'єкт, який буде виконаний у народному в'єтнамському стилі. У цьому приміщенні будуть жити птахи з Південно-Східної Азії. Про це повідомили в Одеському зоопарку. Так, директор зоопарку Ігор Біляков зустрівся із Повноважним Послом В'єтнаму в Україні Нгуєн Хонг Тхач. В ході зустрічі було обговорено питання щодо будівництва у зоопарку 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися