"Червоне — то любов": в Одесі провели святкову акцію донорів крові

Донором крові в Україні може бути дієздатний громадянин України віком від 18 років

У міському відділенні переливання крові Одеси вже другий рік поспіль відзначають День святого Валентина.  За участю проєкту "Донор Одеса" проводиться святкова акція "Червоне — то любов". Цього року до спільної здачі крові приєднались одружені та закохані пари, що своїм прикладом мотивують інших стати донорами. Про це повідомляє Одеська міська рада.

Олександр та Ірина, які святкують своє 20-річчя разом, стали активними донорами крові вже з початку повномасштабної війни. Вони регулярно здають кров, а у День святого Валентина беруть участь в акції вже вдруге. 

Нам подобається відзначати свято кохання, роблячи добру справу. Це дуже важливо, адже зараз щоденна потреба в донорській крові вкрай висока. Тому я вважаю, що кожен одесит, кожен українець, який за станом здоров’я може бути донором, має регулярно здавати кров і таким чином допомагати нашим захисникам, — розповів Олександр.


Для учасників акції "Червоне — то любов" провели фотосесію. Також закохані донори отримали у подарунок смачні торти.

Хто може стати донором крові

Донором крові в Україні може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених МОЗ України.

Нагадаємо, у рамках акції "Здай кров — врятуй життя", яку започатковано міським Департаментом охорони здоров'я Одеси в червні 2023 року, медичний персонал Центру первинної медико-санітарної допомоги №16 вже вчетверте стає донорами крові. За тиждень свою донорську ініціативу реалізували 15 співробітників цього медичного закладу. Загалом за весь період проведення акції, їх зусилля дозволили зібрати близько 150 літрів донорської крові.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися