Одеса розквітне: стало відомо, скільки квітів висадять цієї весни

Садити квіти на вулицях Одеси планують в середині весни

У теплицях "Троянда" Комунального підприємства "Міськзелентрест" вже розпочались роботи з підготовки розсади весняних квітів для прикрашання Одеси у квітні. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Всього весною на клумбах міста планується висадити неймовірну кількість квітів – 200 тисяч штук. Серед них будуть віоли, маргаритки, селени та інші квіти, які розцвітуть на початку квітня. Літом їх замінять сальвії, петунії, примули, тагетеси та агератуми.

Комунальне підприємство "Міськзелентрест" активно займається вирощуванням квітів для створення квіткового озеленення і вертикального ландшафту. У їх теплицях, що працюють цілий рік, регулярно заготовляють квіткову розсаду.

За весь рік там вирощується приблизно 1 мільйон рослин, включаючи весінники, горщикові квітки та інші сорти. Крім того, теплиці підприємства вирощують близько 11 тисяч декоративних листяних дерев.

Нагадаємо, на Одещині у національному парку “Тузлівські лимани” виявили дивовижне природне явище для цієї пори року – цвітіння пізньоцвіта анкарського, унікальної рослини з Червоної книги України. Місцеві мешканці називають його – брандушкою.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися