В Одесі вшанували Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

День вшанування героїв Небесної Сотні відзначають з 2015 року

20 лютого, щорічно відзначається День Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч, у вже десятий раз, країна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні, які мужньо боролися за демократію, свободу і європейське майбутнє під час Революції гідності. В Одесі відбулось покладання квітів до закладного каменю майбутнього пам’ятника Героям Небесної Сотні. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Ця дата стала символом мужності, сили духу та стійкості Українського народу. Приклад істинного патріотизму Героїв Небесної Сотні має своє продовження в героїчних вчинках захисників України, які нині відстоюють її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Сьогодні ми згадуємо кожного із загиблих Героїв, висловлюючи щиру вдячність за їхню жертовність і героїзм, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Одеський скульптор Михайло Рева виграв конкурс проєктів пам'ятника героям Небесної Сотні в Одесі. Він представив "Нескорений дух Свободи". За задумом скульптора, фігура наскрізь пронизана світлом і тягне руки до неба. Вдень промені сонця будуть "пробивати" скульптуру світлом, а вночі штучне світло буде йти зсередини. Таким чином буде формуватися простір навколо композиції.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися