Один з буксирів УДП допоміг відбуксирувати іноземне судно, що підірвалося на міні, до порту

Вчора капітан порту Ізмаїл вручив екіпажу почесну грамоту

Українське дунайське пароплавство допомогло відбуксирувати до Ізмаїльського морського порту судно VYSSOS, що підірвалося на міні. Про це повідомили в компанії.

Так, наприкінці грудня минулого року в гирлі Бистре сталася надзвичайна подія — суховантажне судно VYSSOS, яке прямувало до порту Ізмаїл для завантаження зерном, підірвалося на міні та зазнало значних пошкоджень корпусу. Судно втратило хід та управління, на верхній палубі виникла пожежа. 

Щоб уникнути затоплення, капітан зафіксував судно на мілині. Катери Морської охорони та пошуково-рятувальної служби негайно прибули на місце подій, щоб допомогти морякам. А до судна направили буксири, щоб зняти з мілини та доставити до порту. 

“Одним із цих буксирів був теплохід УДП “Звездный”, зайнятий на портових роботах. Операцію було успішно завершено, а морське судно безпечно ошвартовано в Ізмаїльському морському порту. Вчора капітан порту Ізмаїл Сергій Ткаченко вручив екіпажу теплохода "Звездный" почесну грамоту Адміністраціі судноплавства за професійну та узгоджену роботу під час рятувальної операції судна VYSSOS”, - йдеться в повідомленні УДП.

Крім того, капітан “Звездного” Анатолій Колесник пригадав, що відбуксувати судно до порту виявилось завдання не з простих. 

“Деякі складнощі виникли при вході в затон. Адже він вузький. Прохідна глибина біля 6,80 метра, а осадка судна, яке набрало води, 6 м. Але в результаті ми його проштовхнули”, - зазначив він. 

Нагадаємо, що в Чорному морі біля берегів Одещини на ворожій міні підірвалось судно. Балкер під прапором Панами прямував до одного з дунайських портів за зерном. За інформацією ДПСУ, судно втратило хід і керування внаслідок вибуху, який відбувся під час перевезення вантажу. Пожежа, яка виникла на верхній палубі, лише загострила ситуацію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися