На Одещині епідситуація залишається контрольованою: деталі

В області захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції знаходиться у межах сезонних коливань

В Одеській області загальний рівень захворюваності на  ГРВІ знизився на 23%, у тому числі серед дитячого населення - на 27%, серед дорослих – на 15%. Лікарі запевняють, що захворюваність на грип та гострі респіраторні знаходиться у межах сезонних коливань. 

За останній тиждень, порівняно з попереднім, серед захворілих основну питому вагу займали діти (до 64%), а серед них переважали діти раннього віку (28%) та 5-14 років (58,4%).

Знизився також і рівень госпіталізації хворих — на 26,7%. Серед госпіталізованих переважали діти.

Питома вага COVID-19 в загальній сумі захворілих на ГРВІ залишилась практично на рівні і складала 1,6%. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 4,5%.. Водночас серед дітей відмічалось зростання на 46,7%.

На відміну від ГРВІ, серед захворілих на COVID-19 переважало доросле населення, питома вага якого складала до 77%, а серед них переважали особи у віці 30-64 роки (до 58%). Показник госпіталізації хворих на COVID-19 залишився, практично, на рівні попереднього тижня (25 проти 22). Летальні випадки не реєструвались.

Загальна захворюваність на гострі кишкові інфекції залишилась на рівні. Водночас серед дитячого населення спостерігалось зниження на 29%, а серед дорослих навпаки зростання на 72%.

Кір. Всього з початку року в області зареєстровано 20 випадків підозри на кір, з них у 4-х випадках діагноз підтверджено лабораторно: Одеський район (м.Одеса) – 2 завізні випадки з Румунії, Ізмаїльський район – 1 завізний випадок (транзит Македонія, Болгарія, Румунія), Березівський район – 1. В інших 16-ти випадках діагноз "Кір" скасовано. Із 4-х лабораторно підтверджених випадків кору троє дітей, з них 2 не щеплені проти кору, та один дорослий.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися