На Одещині циркулюють кір, грип та COVID-19: хто в зоні ризику

Спостереження за станом захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в Одеській області

За останній тиждень в Одеській області зафіксовано помітне зниження загального рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Інтенсивний показник, включаючи COVID-19, склав 496,3 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу (532,05) на 6,7%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб. 

Порівняно з попереднім тижнем, спостерігається загальне зниження захворюваності на 23%, зокрема серед дітей - на 27%, а серед дорослих - на 15%. Діти раннього віку (28%) та у віці 5-14 років (58,4%) виявились основними групами ризику.

Підвищення захворюваності відзначено у Б.Дністровському, Болградському, Роздільнянському та Подільському районах. В Одеському та Березівському районах зафіксовано нижчий рівень захворюваності на 10,7% та 11% відповідно.

Питома вага COVID-19 в загальній структурі захворюваності склала 1,6%, знижуючись на 4,5% порівняно з попереднім тижнем. Варто відзначити зростання захворюваності серед дітей на 46,7%.

Спалах кору

Всього з початку року в області зареєстровано 20 випадків підозри на кір, з них у 4-х випадках діагноз підтверджено лабораторно: Одеський район (м.Одеса) – 2 завізні випадки з Румунії, Ізмаїльський район – 1 завізний випадок (транзит Македонія, Болгарія, Румунія), Березівський район – 1. В інших 16 випадках діагноз "Кір" скасовано. З 4-х лабораторно підтверджених випадків кору троє  дітей, з них 2 не щеплені проти кору, та один дорослий.

Нагадаємо, в Одесі ретельно стежать за рівнем захворюваність на ГРВІ та грип в місті. Так, наразі медики повідомили, що епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися