Геннадій Труханов пояснив, чому на вулицях Одеси не курсують подаровані німецькі автобуси: причина

У жовтні 2023 року Регенсбург подарувало Одесі десять 18-метрових автобусів

Восени минулого року місто-побратим Регенсбург подарувало Одесі десять 18-метрових автобусів, але вони досі не курсують вулицями Одеси. Сьогодні мер міста Геннадій Труханов пояснив громадськості чому автобуси не вийшли на маршрут

Міський голова зазначив, що  автобуси завезли в Україну як гуманітарну допомогу. Це означає, що використовувати транспорту засоби для комерційної діяльності не можна. Наразі це проблема не тільки Одеси, але й інших міст країни. 

"Ситуація складна для всієї України. Коли громади отримали гуманітарну допомогу у вигляді автобусів і коли ми отримали таку допомогу з Регенсбургу, вона була завезена як гуманітарна допомога, що сьогодні не просто ускладнює, а робить неможливим, щоб сьогодні вони працювали на маршрутах і ми брали плату за проїзд. Тому що це вже комерційна діяльність і ми не можемо на гуманітарній допомозі вести комерційну діяльність", — зазначив Геннадій Труханов.

Втім, це не єдина проблема. Автобуси мають  екологічний стандарт євро-4. За законом подібні транспортні засоби ввозити до України заборонено. Тому в подарованих автобусах ще треба переобладнати двигун. 

"Якщо автобуси сьогодні не євро-5, їхнє розмитнення заборонене в Україні. Ці автобуси і на перший, і на другий, і третій погляд більш підходять нам, вони економічні і більш вигідні, але по документах вони євро-4. Ми звернулись до міністерства інфраструктури, це питання відпрацьовується з митницею, під'єднались інші міста з проханням розв'язувати цю проблему", — прокоментував міський голова.


Нагадаємо, що в рамках співпраці із містом-побратимом Регенсбург, Одеський міський голова анонсував тимчасове використання німецьких автобусів для заміщення електротранспорту у випадках негоди та тимчасових технічних проблем. Про це повідомляє Одеська міська рада.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися