На Одещині жінка народила дівчинку по дорозі до лікарні: подробиці

Малюк та мама зараз у задовільному стані

Медики центр Екстреної медичної допомоги допомогли народити 27-річній жінці, яка не встигла доїхати до лікарні. Про це повідомили у відомстві. 

Так, сьогодні вранці лікарі отримали виклик до смт Чорноморське. Породілля викликала швидку, бо відчула, що скоро народить. Прибувши на виклик, медики Центру вирішили одразу госпіталізувати пацієнтку до Обласної клінічної лікарні. Але малюк мав інші плани. Активна фаза пологів розпочалась у дорозі, тож фельдшер взявся допомагати жінці народити.

Прямо в кареті швидкої на шляху до пологового народилась дівчинка, яка одразу закричала. Стан її був оцінений на 8 балів за шкалою Апгар. Після відсічення пуповини та стабілізації стану породіллі та дитини обидві були доправлені до медичного закладу.

“Бажаємо здоров’я мамі та донечці і вітаємо бригаду із таким гарним початком робочого дня”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що впродовж минулого тижня у міських пологових будинках Одеси народилися 144 маленьких українці, що на 21 дитину більше, ніж попереднього тижня. Серед нових мешканців Одеси — три двійні. Про це повідомили в Одеській міській раді.  Минулого тижня новонароджені хлопчики отримали кількісну перевагу над дівчатками — на світ з'явилися 77 маленьких одеситів і 67 юних одеситок.

Нагадаємо, в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися