Зміни в аграрному секторі на Одещині 2024

Одеська область готується до зростання посівних площ у новому сільськогосподарському сезоні

За даними Одеської обласної адміністрації, порівняно з минулим роком, планується збільшити площі під зерновими, технічними, овочевими, баштанними та кормовими культурами.

У топі ранні культури, такі як ячмінь, горох, пшениця та овес. Загалом, під них планується відвести 91,5 тисяч гектарів. Вже наразі фактично розпочалася сівба, зокрема, було посіяно 7,5 тисяч гектарів ярого ячменю та 4,2 тисячі гектари гороху, користуючись теплою лютневою погодою.

Не забули й про значне розширення посівів для пізнього врожаю. Планується віддати під посів 150 тисяч гектарів кукурудзи, 8 тисяч гектарів проса, 8 тисяч гектарів зернобобових (нут і сочевиця), 5 тисяч гектарів сорго та 2,5 тисячі гектарів рису.

Найбільші посівні площі призначені під соняшник - 420 тисяч гектарів. Крім того, планується посіяти 25 тисяч гектарів льону олійного та 6,5 тисяч гектарів сої.

Раніше "Коментарі"розповідали про врожайність у 2023 році. Тоді одеським хліборобам вдалось зібрати більше 200 тисяч тонн зернових культур, а середня врожайність становила в середньому 33,3 центнера на гектар.

Розширення посівних площ у регіоні свідчить про активний розвиток аграрного сектору та постійне прагнення до підвищення врожайності та розвитку сільськогосподарського виробництва в Одеській області. Як буде розвиватись аграрне виробництво в Одеській області слідкуйте у "Коментарях".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися