Компанія на Одещині має перейти на міжнародну фінансову звітність: що це означає

Чистий дохід компанії на останні два роки перевищив 40 млн євро

У 2024 році Українське дунайське пароплавство зобов’язане перейти на міжнародну фінансову звітність. Саме тому, один з аудиторів Великої четвірки виконає трансформацію звітності компанії за стандартами МСФЗ. Про це повідомив Дмитро Москаленко - генеральний директор УДП.

“За останні два роки ми стали великим підприємством у розумінні Закону України про бухгалтерський облік. Тому, згідно вимог Закону, УДП зобов’язане у 2024 році перейти на міжнародну фінансову звітність”, - зазначив Москаленко. 

Зокрема, чистий дохід компанії від реалізації продукції у 2022-2023 роках перевищує 40 млн євро, балансова вартість активів 20 млн євро, а штатна чисельність понад 250 працівників.

Втім, для отримання фінансування міжнародних партнерів цього замало. Потрібна консолідована звітність за стандартами МСФЗ за останні два роки. Не лише по УДП, але й по всім дочірнім підприємствам компанії. 

“Саме тому залучаємо найкращих світових консультантів та спільно формуємо звіт за останні два роки. Одночасно починаємо навчання наших співробітників, щоб надалі вже самостійно формувати МСФЗ. Важлива складова формування звітності міжнародного зразка – оцінка майна”, - написав директор. 

Дмитро Москаленко зазначив, що спеціалісти розпочали формувати звітність ще з грудня 2023. Наразі в планах завершити оцінку за стандартами МСФЗ у березні.

Чому для інвесторів така важлива наявність МСФЗ?

МСФЗ дозволяє інвестору з будь-якої країни зрозуміти бізнес, в який він вкладає чи вже вклав кошти.

“У мене немає жодних сумнівів, що УДП - це найкращий об’єкт для інвестицій, тому з нетерпінням очікуємо завершення роботи консультантів”, - написав Москаленко. 

Нагадаємо, що генеральний директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко зазначив, що компанія перейменувала понад 20 суден з російської на державну українську мову.Подробиці — в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися