На Одещині діти становлять 66,2% хворих: які віруси циркулюють

Епідемічна ситуація в Одеській області залишається на контролі

Під час останнього моніторингу епідемічної ситуації в Одеській області зафіксовано, що захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) перебуває в межах сезонних коливань. У тижневому звіті інтенсивний показник, у тому числі й COVID-19, становив 454,9 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу (532,05) на 14,5%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб. 

За останній тиждень загальний рівень захворюваності знизився на 29,5%, включаючи зниження серед дитячого населення на 30,7% та серед дорослих на 27,1%. Діти становили основну частку хворих (66,2%), з них більшість належали до раннього віку (27%) та вікової групи 5-14 років (59,4%).

Також помітно зменшилося число госпіталізацій пацієнтів - на 34,2%, переважно серед яких були діти (69,2%).

У деяких адміністративних районах (Білгород-Дністровському, Подільському, Болградському, Роздільнянському та Ізмаїльському) спостерігалося перевищення обласного інтенсивного показника. У Березівському і Одеському районах, навпаки, інтенсивний показник був нижче обласного на 16,3%.

Питома вага COVID-19 в загальній кількості хворих на ГРВІ залишалася стабільною на рівні 1,3%, зниження захворюваності на цей вірус спостерігалося на 32,5%.

Зазначено, що зареєстровано зростання захворюваності на гострі кишкові інфекції на 15%, переважно серед дитячого населення, а також виявлено 3 підозри на кір в Ізмаїльському та Одеському районах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися