Одеситу загрожує три роки в'язниці за шахрайство з використанням чужих телефонів

Правопорушник ошукав п’ятьох громадян за кілька днів

В Одесі чоловік викрадав телефони у пересічних громадян. Правопорушник просив у людей смартфон, щоб нібито викликати таксі або поговорити з рідними, бідкаючись, що власного телефона немає. А коли отримував чужий гаджет, непомітно для його власника тікав. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в одеській області.

Одесит “заробляв” біля зупинок громадського транспорту, ринків та магазинів, розташованих у Пересипському районі Одеси. 

Поліцейські встановили, що чоловік за кілька днів ошукав п’ятьох громадян, загалом завдавши їм матеріальні збитки в сумі 20 тисяч гривень. Чотири телефони чоловік продав, а п’ятий – не встиг. Правоохоронці розшукали усі гаджети та повернули власникам.

“За наявності достатніх доказів, ми повідомили фігуранту про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Правопорушнику загрожує штраф від 51 до 68 тисяч гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Дар’я Зенченко.

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські затримали одесита, який побив свого знайомого до смерті. Наразі чоловіку повідомили про підозру та помістили під варту. Про це зазначили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися