Одеса виділила понад мільйон на поховання військових: подробиці

В Одесі родини загиблих військових можуть отримати до 65 тисяч на встановлення надгробків єдиного зразка

Під головуванням заступниці Одеського міського голови – директорки Департаменту фінансів Світлани Бедреги відбулася зустріч з представниками ТЦК та СП стосовно організації поховання військовослужбовців, що загинули внаслідок військової агресії РФ проти України. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Введено Міську цільову програму "Ветеран Одеси" на 2024-2026 роки, яка передбачає матеріальну підтримку родинам загиблих військовослужбовців Збройних Сил України та членів добровольчих формувань територіальної громади Одеси.

Для уніфікації підходу до поховань військовослужбовців обговорено проблеми та ухвалено рішення щодо збільшення граничної вартості послуг, що компенсуються з бюджету Одеської міської територіальної громади.

У 2024 році на ці цілі передбачено 1,2 мільйона гривень, що спрямовані на полегшення фінансового навантаження при організації поховань захисників України.

Нагадаємо, Одеська міська територіальна громада в рамках Міської цільової програми "Ветеран Одеси" на 2024-2026 роки ініціює важливий проєкт підтримки сімей загиблих та померлих військовослужбовців. З міського бюджету буде виділено кошти на спорудження надгробків і облаштування місць поховань тих, хто віддав життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. У рамках програми, родини загиблих мають можливість отримати адресну одноразову матеріальну допомогу до 65 тисяч гривень. Вибір надгробків залишається за сім’ями, які можуть обрати зразки, затверджені рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися