Незначний землетрус у Чорному морі поблизу острова Зміїний: що відомо

За класифікацією землетрусів відноситься до ледве відчутних

У середу, 28 лютого, в акваторії Чорного моря, недалеко від острова Зміїний, було зафіксовано землетрус. За даними фахівців, природне явище не несе загрози для населення. Про це повідомили в Головному центрі спеціального контролю.

Незначний підземний поштовх стався у Чорному морі на глибині 5 км, приблизно за 17 км на південь від острова Зміїний. Відзначається, що магнітуда землетрусу склала 2,7 за шкалою Ріхтера.

Експерти категоризували цей землетрус як "ледве відчутний". За їхніми словами, такі землетруси не становлять загрози для населення і можуть бути відчутні лише окремими людьми у спокійному стані всередині будівель, переважно на вищих поверхах.

Ця подія не вимагає від мешканців прибережних районів жодних особливих заходів безпеки чи евакуації. Однак, Головний центр спеціального контролю продовжує моніторинг ситуації та закликає громадян залишатися уважними до офіційних повідомлень.

“Якщо ви відчували землетрус, залиште повідомлення про ваші відчуття за посиланням це допоможе нам в уточненні енергетичних параметрів землетрусу”, - йдеться в повідомленні. 

Якщо вас попередили про землетрус заздалегідь:

Перш ніж залишити дім, вимкніть усі електричні рубильники, перекрийте крани води та газу, якщо топилася піч, загасіть її.

Поставте на підлогу важкі та великі речі. Закріпіть речі, які можуть впасти;

Слухайте офіційну інформацію та інструкції про порядок дій по радіо. Не користуйтеся без потреби телефоном, аби не перевантажувати мережу;

Якщо вдома ви не самі, спершу допоможіть одягнутись і зібратися дітям та людям похилого віку, після чого одягніться самі та візьміть тривожну валізу або оперативно зберіть найнеобхідніші речі: документи, запасний одяг, невеликий запас продуктів харчування, питну воду, медикаменти, кишеньковий ліхтарик, радіоприймач;

Зберігайте спокій, попередьте сусідів про загрозу, надайте допомогу дітям, вагітним, людям похилого віку та всім іншим, хто не в змозі потурбуватися про себе сам.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися