В Одесі проводять тренінги з ментального здоров'я

Тренінги відвідали медики, вчителі, працівники Служби у справах дітей, студенти та інші

У 2023 році було створено Міський центр стресостійкості. Ця ініціатива відповідає на один із найважливіших викликів сучасності - потребу у підтримці ментального здоров'я в умовах кризових ситуацій та воєнного стану. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Перед відкриттям центру проводилася інтенсивна підготовча робота. Тренери з Громадської організації "Ізраїльська коаліція по роботі з травмою" навчили 6 пілотних груп (яких наразі вже майже 30), ознайомили з програмами навчання з першої психологічної допомоги та підготували тренерів.

Головною метою діяльності центру є підвищення рівня психологічної культури серед населення, а також навчання навичкам самодопомоги та підтримки ментального здоров'я під час кризових ситуацій.

Під час тренінгів особлива увага приділяється самодопомозі, підтримці близьких, запобіганню вигорання та вторинної травматизації, а також розвитку резильєнтності.

На сьогодні близько 1000 осіб пройшли навчання, серед яких:

  • директори закладів освіти різного рівня;

  • працівники Служби у справах дітей міської ради;

  • працівники адміністративних служб міської ради;

  • працівники муніципальної варти міста;

  • волонтери;

  • працівники інклюзивно-ресурсних центрів та центрів соціально-психологічної реабілітації дітей;

  • студенти та викладачі медичних та психологічних навчальних закладів міста.

Нагадаємо, програма ментального здоров'я "Ти як?", започаткована Першою леді України Оленою Зеленською працює в Одесі. У всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) та дитячих поліклініках Одеси розташовані кабінети психологів, де надається консультаційна допомога. Адреси та номера телефонів центрів де надають психологічну допомогу – дивіться в матеріалі.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися