Японія передала техніку для покращення врожайності на Одещині

На Одещині проводиться реконструкція меліоративних систем

Уряд Японії передав сьогодні водогосподарським організаціям Одеської області значну кількість техніки в рамках міжнародних проєктів технічної допомоги. Її використовуватимуть для реконструкцій зрошувальних систем. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Усього отримано 15 одиниць техніки, до якої входять екскаватори, трактори та бульдозери. Це сприятиме ефективній реконструкції державної меліоративної інфраструктури регіону.

Наразі в Одеській області активно ведеться реконструкція трьох зрошувальних систем: Нагірнянської, Ташбунарської та Ізмаїльської. Реалізація цих проєктів сприятиме збільшенню площі поливу та відповідно, збільшенню урожайності в сільському господарстві регіону.

Дана допомога від Японії є важливим кроком у зміцненні інфраструктурних систем Одеської області та сприяє подальшому розвитку сільського господарства в регіоні.

Нагадаємо, щоб розвивати сільське господарство в Україні, до переліку культур, що можуть бути вирощені коштом грантів, додали нові позиції. Відтепер за кошти державних грантів фермери Одещини матимуть змогу вирощувати шипшину та мигдаль. Зазначимо, що розмір гранту – від 140 тис. до 400 тис. грн на гектар, але не більше 10 млн грн. Кошти можна використати лише для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 га з встановленням системи зрошення та водозабору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися