РФ заявила про знищення в Одесі офіцерів Пентагону та ФРН: кого насправді вбили окупанти

В міноборони РФ прокоментували ракетний удар по Одесі, що стався 15 березня

Поширення фейкових повідомлень про ракетний удар в Одесі, що призвів до знищення представників Пентагону та Міноборони Німеччини, є лише плодом пропагандистських зусиль. Насправді заяви про ліквідацію "західних інструкторів" та "найманців НАТО" є звичайною тактикою російської пропаганди, спрямованою на відволікання уваги від справжніх воєнних злочинів, коли стають жертвами мирні мешканці. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Подібні обвинувачення вже раніше лунали після ракетних ударів по Краматорську та селу Гроза в Харківській області, де загинули десятки мирних жителів.

У реальності ракетний удар по Одесі 15 березня призвів до загибелі 21 людини, серед яких були рятувальник, ексзаступник міського голови та командир поліції, а також звичайні мирні громадяни.

Фейки про знищення іноземних військових під час ударів по українських містах робляться з метою просування наративу, що Росія нібито воює не з Україною, а з НАТО, – йдеться в повідомленні. 

Обстріли Одеської області

Зранку 15 березня Одеській області оголосили повітряну тривогу. Через кілька хвилин після сповіщення в Одесі пролунала серія вибухів.  Росіяни вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок атаки 21 особа загинула й понад 70 отримали поранення. В пресслужбі ДСНС Одеської області показали наслідки атаки

В ніч на 11 березня, ворог вкотре завдав удару по регіону вночі саме ударними дронами типу "Shahed-131/136". Підрозділи протиповітряної оборони півтори години відбивали атаку РФ.  Маневри дронів між житловими та промисловими кварталами ускладнювали роботу ППО. Втім, 10 дронів-камікадзе все ж вдалось збити в небі над Одеською областю, однак не вдалось уникнути влучань.

Нагадаємо, Росія завдала удару по Одесі під час візиту прем'єра Греції. Як зазначив прем'єр-міністр Греції Зеленський пояснював міжнародним гостям значення порту і яку шкоду він зазнав під час атак. Згодом пролунала сирена і вибух, який був дуже близько від них. В укриття ніхто спуститись не встиг.  Зеленський прокоментував атаку по Одесі й повідомив про загиблих.   

Джерело: https://t.me/spravdi/37378


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися