Допомога постраждалим від обстрілів в Одесі: як і де її отримати

Постраждалі від обстрілів в Одесі можуть отримати багатоцільову допомогу

Спільними зусиллями міської влади, Управління Верховного комісара з питань біженців ООН та БФ "Право на захист" в Одесі реалізується програма надання багатоцільової грошової допомоги постраждалим від ворожих атак. На місці трагедії, що сталася 15 березня, був створений пункт надання допомоги біля Міського оперативного штабу. Там постраждалим надається допомога в оформленні компенсації за пошкоджені вікна та двері, а також допомога за програмою "єВідновлення". Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Згідно з даними УВКБ ООН, на отримання допомоги вже зареєстровано 306 мешканців, а реєстрація продовжується. Кожній сім’ї призначається свій час для отримання допомоги, що дозволяє уникнути черг та затримок.

Ми надаємо допомогу людям, у яких постраждало майно, здоров’я, тобто в них є якісь поранення, а також сім’ям загиблих. Допомога складає 10800 гривень на особу. Вона надається всім членам родини домогосподарства, яке постраждало. Власникам нерухомості, або тим, хто фактично мешкав на момент атаки, - розповіла регіональна координаторка програми багатоцільової грошової допомоги від УВКБ ООН Марія Акіньшина.

Помічниця міського голови з соціально-гуманітарних питань Вероніка Етнарович зауважила, що крім грошової допомоги, благодійні фонди також надають іншу підтримку, включаючи будівельні матеріали, послуги з харчування, психологічну та юридичну допомогу.


Обстріли Одеської області

Зранку 15 березня Одеській області оголосили повітряну тривогу. Через кілька хвилин після сповіщення в Одесі пролунала серія вибухів.  Росіяни вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок атаки 21 особа загинула й понад 70 отримали поранення. В пресслужбі ДСНС Одеської області показали наслідки атаки

В ніч на 11 березня, ворог вкотре завдав удару по регіону вночі саме ударними дронами типу "Shahed-131/136". Підрозділи протиповітряної оборони півтори години відбивали атаку РФ.  Маневри дронів між житловими та промисловими кварталами ускладнювали роботу ППО. Втім, 10 дронів-камікадзе все ж вдалось збити в небі над Одеською областю, однак не вдалось уникнути влучань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися