Графіки не діють: в Одесі та області ввели екстрені відключення світла

Ворог завдав удару по енергетичній інфраструктурі Одещини

В Одесі спостерігається напружена ситуація з електропостачанням. Ворожа атака спричинила неполадки в роботі енергосистеми, в результаті чого енергоблок НЕК "Укренерго" в Пересипському районі тимчасово припинив роботу, позбавивши світла тамтешніх мешканців. Щоправда, завдяки оперативній дії енергетиків, електропостачання для важливих об'єктів було відновлено протягом декількох годин. Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Одеській електромережі. 

Високовольтні мережі не можуть передати весь обсяг потрібної електроенергії для міста. У зв'язку з цим, компанія "ДТЕК Одеські електромережі" була змушена вводити екстрені відключення електроенергії в Одесі та Одеському районі. Це означає, що раніше опубліковані графіки стабілізаційних відключень не діють. 

Для зменшення навантаження на електромережі сьогодні планується зупинка міського електротранспорту, а також обмеження електроспоживання в промисловості.

Закликаємо підприємців обмежити використання освітлення фасадів та вивісок, а побутових клієнтів - користуватися енергоємними приладами по черзі, особливо в ранкові та вечірні пікові години навантаження, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, в ніч на сьогодні, ворожа атака була спрямована на південні регіони України, зокрема на Миколаївщину та Одещину. Ворог активізував удари по об'єктах енергетики. Спочатку ворог намагався зашкодити ППО. Росіяни випустили протирадіолокаційну ракету Х-31П з літаків тактичної авіації. Втім, ракета втратила свою бойову готовність в повітрі, інформації про руйнування чи постраждалих немає. Пізніше, ворог розпочав атаку за допомогою дронів "Shahed-131/136". По чотири ударних безпілотники були збиті на території Одещини та Миколаївщини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися