Діти у групі ризику: яка епідситуація в Одесі

Захворюваність в місті в порівнянні з попереднім тижнем знизилась

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі скоротилася на 2,6%. Протягом цього періоду захворіли 2758 місцевих мешканців, з яких більшість (73%) — діти до 17 років. Інтенсивність захворюваності на ГРВІ та грип нижча за епідпоріг на 47,8% і відповідає сезонному рівню для цієї пори року.

За минулий тиждень також зафіксовано циркуляцію вірусів грипу А, грипу В, а також вірусів негрипозної природи, таких як метапневмовірус та COVID-19. На коронавірус захворіли 82 одесити, з них дев'ять дітей. Щодо гострих кишкових інфекцій, протягом тижня захворіли 66 осіб, з яких 62,1% — це діти. Інші вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції зафіксовані лише у поодиноких випадках. Дифтерії, краснухи та епідемічного паротиту не було виявлено.

У рамках контролю якості питної води в Одесі було проаналізовано 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб на санітарно-хімічні показники. Всі досліджені проби відповідали нормативам якості.

Поради для підвищення імунітету:

  • Збалансоване харчування: Вживання свіжих фруктів, овочів, ягід, злаків та білкових продуктів сприяє підвищенню імунітету.

  • Фізична активність: Регулярні фізичні вправи підтримують загальний тонус організму та підвищують його стійкість до інфекцій.

  • Відмова від шкідливих звичок: Паління та вживання алкоголю негативно впливають на імунну систему.

  • Прийом вітамінів: У період епідемій корисно приймати комплекси вітамінів, особливо вітамін С.

  • Гігієна: Регулярне миття рук, особливо перед їжею та після відвідування громадських місць, допоможе запобігти захворюванням.

З метою профілактики рекомендується дотримуватися цих порад та звертати увагу на особисту гігієну та якість споживаної води.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

27 березня 2024, 08:59

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися